Tittel: De beste tingene på Tenerife

Severdigheter
'Pico del Teide, Tenerife, Spain's highest mountain' - Tenerife
'Pico del Teide, Tenerife, Spain's highest mountain' nodff / Shutterstock

Tittel:

Tenerife tilbyr et rikt valg av både naturlige og menneskeskapte severdigheter som gir en flott utedag for alle. Øyen kan skryte av to steder på UNESCOs verdensarvliste, en nasjonalpark og mer enn 40 beskyttede naturrom. Så enten du reiser alene, som par eller er en stor familie, vil du garantert ha en unik opplevelse, takket være den store rekken severdigheter man finner på Tenerife.

Teide nasjonalpark

Teide nasjonalpark er en av de største og viktigste severdighetene på øyen som tiltrekker tusenvis av besøkende hvert eneste år. Høydepunktet med denne parken som ligger midt på Tenerife, er fjellet Teide, som, med sine 3,718 moh, er den høyeste toppen i Spania og den tredje største vulkanen i verden.Etter du har utforsket det øde, utenomjordiskaktige landskapet i Teide nasjonalpark, kan du ta kabelvogn til toppen av vulkanen. Her får du sjansen til å suge til deg de utrolige utsiktene som strekker seg over hele Tenerife og over det skinnende farvannet til naboøyen Gran Canaria.

Road in Teide National Park, Tenerife, Canary Islands, Spain
'Road in Teide National Park, Tenerife, Canary Islands, Spain' - Mikadun / Shutterstock

Masca

Masca i Buenavista del Norte er en annen severdighet du ikke vil gå glipp av. Dette området av øyen er hjemmet til en betagende vakker dal du kan beundre sammen med en cafe con leche fra kafeen på toppen. Dersom du føler deg mer eventyraktig kan du vandre gjennom dalen- dette tar vanligvis mellom fire og seks timer- samtidig kan du ta inn de skremmende vakre klippene på veien.

Masca Village in Tenerife, Canary Islands, Spain
'Masca Village in Tenerife, Canary Islands, Spain' - VICTOR TORRES / Shutterstock

Loro Parque

Et av de mest populære stedene å besøke på Tenerife, Loro Parque, er et sted familier og par bare må se. Det ligger nord på øyen i Puerto de la Cruz, og i denne dyrehagen finner du den største viktigste samlingen av papegøyer i verden, så vel som Europas største delfinarium. Ikke bare inneholder Loro Parque nesten ethvert dyr du kan tenke deg, men tilbyr også en rekke live-show med parkens beboere i rollene og et gøyalt utendørs lekeområde for barn.

Loro Parque
'Loro Parque' - Attribution: Antonio González Tajuelo

Dragon Tree

Dragetreet i Icod de Los Vinos er 17 meter høyt og veier 150 tonn- ikke inkludert røttene, og er sagt å være mellom 800 og 1,000 år gammelt. Selv om det er uvanlig at ett enkelt tre er en turistseverdighet, tiltrekker dragetreet seg regelmessig store mengder med besøkende som kommer for å se det som sies å være verdens eldste tre.

Tenerife, dragon tree
'Tenerife, dragon tree' - Attribution: Jo Beverley

Parque García Sanabria

Parque Garcia Sanabria er en stor urban park man finner i hjertet av Santa Cruz de Tenerife, og er et fantastisk sted for avslapning fra strevet og maset på øyens kosmopolitanske hovedstad. Denne parken er den største på Kanariøyene og inneholder en rekke spektakulære parker, nydelige fontener og flere kunstverk laget av en blanding av lokale og internasjonale kunstnere.

Parque Garcia sanabria - lametroproject (1)
'Parque Garcia sanabria - lametroproject (1)' - Attribution: La Metro Project

San Cristóbal de La Laguna

Denne byen, som ofte forkortes til `La Laguna`, ligger nord på øyen og er kjent for sin rike og fargerike historie. Sentrum i La Laguna fikk tittel som verdensarvsted av UNESCO i 1999, og er et fantastisk sted å utforske. Her finner du gater fylt av tradisjonelle kanariøyerhus, så vel som flere viktige museer og kirker. Dersom du besøker i påsken, har du sjansen til å se byen på sitt beste når gatene er pyntet for storslåtte festivaler, parader og rollespill.

San Cristóbal de La Laguna - Lumix TZ30
'San Cristóbal de La Laguna - Lumix TZ30' - Attribution: Jesús León