Fly- Slik kommer du til Tenerife

Fly
'Girl at the airport window looking to the Atlantic ocean. Tenerife, Canaries' - Tenerife
'Girl at the airport window looking to the Atlantic ocean. Tenerife, Canaries' Alexander Chaikin / Shutterstock

Tenerife har to flyplasser- en nord på øyen og en i sør. Flyplassen nord på øyen er kjent som Los Rodeos og ligger i La Laguna. Grunnet dens lille størrelse, er det kun en håndfull flyselskap som opererer derfra og flyr til et begrenset antall destinasjoner, inkludert fastlands-Spania, de andre kanariøyene, Marokko og Frankrike, med planer om å fly til Tyskland snart.

Flyplassen sør på øyen er mye større og er der turistene lander når de besøker øyen. Reina Sofia flyplass ligger inne i landet mellom El Medano og Los Abrigos, og har 40 ulike flyselskap som flyr til destinasjoner over hele verden.

Du kan reise til Tenerife fra nesten alle europeiske flyplasser, inkludert, men ikke begrenset til de i Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Portugal, Kanariøyene, Balearene, Nederland, Russland, Italia, Norge, Sverige, Praha, Sveits og Ungarn.

I 2012 var Tenerife Sør-flyplassen den nest travleste flyplassen på kanariøyene, og tok seg av rundt 8.5 millioner passasjerer. Det var også den syvende travleste flyplassen i Spania

Det er også mange lavprisselskaper som flyr til Tenerife, slik som Easy Jet, Jet2, Monarch og Ryanair som regelmessig tilbyr enveisflyvninger til Tenerife for mindre enn €100 fra en rekke europeiske destinasjoner.

Priser varierer stort mellom flyselskap, så dersom du ser etter biligst mulig fly, bør du se på et par ulike nettsider som tilbyr de beste tilbudene for dine valgte datoer. Dersom du ikke vet hvor du skal begynne, kan du sjekke ut en flysøkemotor som skanner gjennom massevis av flyselskapnettsider for deg.

Til tross for at det ligger rett utenfor Afrikas vestkyst er det kort flytid fra hvor som helst i Europa til Tenerife, og tar kun et par timer. Dersom du planlegger å fly til Tenerife snart, får du her en enkel guide som forteller deg hvor lang tid det vil ta:

Madrid, Spania- Tenerife: 2 timer 30 min

Paris, Frankrike- Tenerife: 3 timer 45 min

London, UK- Tenerife: 4 timer

Dublin, Irland- Tenerife: 4 timer 30 min

Amsterdam, Nederland- Tenerife: 4 timer 40 min

Berlin, Tyskland- Tenerife: 5 timer