Kanarisk kjøkken

Mat
'Pescados friscos' - Tenerife
'Pescados friscos' - Attribution: Ilkka Harmanen

Selv om Tenerife kan skryte av en rekke internasjonale restauranter som serverer alt fra kinesisk og indisk kjøkken til gresk og britisk mat, er det også mange supre kanariske restauranter som tilbyr lekker og autentisk kanarisk kokkekunst.

Takket være at Tenerife er en øy som er omringet av vann, har fisk og sjømat en fremtredende plass på restauranter langs kysten. Puerto de La Cruz, El Medano, Los Abrigos, Las Galletas og La Caleta er bare en håndfull av landsbyene og småbyene der du finner supre fiske- og sjømatrestauranter.

Vieja (papegøyefisk) er en populær favoritt hos de innfødte og frityrstekes og serveres vanligvis med noen sitronskiver. Cherne (vrakfisk) og Dorada (pagell) inneholder også mange menyer og er ofte filetert og enten pannestekt eller grillet. Sjømatsutvalget på Tenerife er like imponerende som variert, med Calamari a la Romana (panert og fritert calamari) er en av de mest tilgjengelige retten. Camarone (reke) er også populært og serveres fortsatt i skallet i en høy stabel på en tallerken. Pulpo (blekksprut) er kun for de modige, og er frityrstekt og servert hel- også fangarmer.

grilled octopus with sweet peppers in a cafe on the Canary Islands ( frito)
'grilled octopus with sweet peppers in a cafe on the Canary Islands ( frito) ' - Yulia-Bogdanova / Shutterstock

Kjøttetere vil like det flotte kjøttutvalget man finner på hele øyen. Mange restauranter kan skryte av navnet Brasero (grill) og er stolte av å servere kun det beste grillede kjøttet. Disse typene restauranter er ofte veldig avslappende og har noen ganger ikke meny engang- kelneren kommer enkelt og greit bare til bordet ditt og forteller deg hva kokken serverer den dagen. Svære koteletter og stykker av svin, biff, kanin, geit, kylling og lam er vanlig. Kokken lager ofte mat i spiseområdet eller noen ganger i et åpent kjøkken, slik at du ikke bare får smake utrolig mat, men du får også nyte et matlagingsshow.

En av de mest populære rettene reisende kan prøve når de er på Tenerife er Papas Arrugada con Mojo (kanariske poteter med mojosaus). Disse potetene finner man på nesten hver eneste kanariske restaurant, og de fleste spisesteder har dem på menyene sine også. Det er små poteter i bitestørrelse kokt i skallet i saltvannet og satt til å tørke til utsiden er rynkete og innsiden er lett og fluffy. Mojo kommer i flere varianter: grønn, glatt rød og krydret rød. Den grønne typen er laget av grønn paprika og koriander, mens den rød er laget med rød paprika og enten et par eller mange chilipepperkorn, avhengig av hvor sterk mojoen er.

Traditional Tenerife food: papas arrugadas. Canarian wrinkly potatoes are usually served with a pepper sauce, called Mojo.
'Traditional Tenerife food: papas arrugadas. Canarian wrinkly potatoes are usually served with a pepper sauce, called Mojo.' - TalyaPhoto / Shutterstock

Tenerife er kjent for sin høykvalitetsvin som produseres på øyen i lokale vingårder. Det beste stedet å smake vinene er på vingårdene, mange av dem serverer også lokalproduserte varer, slik som honning og ost. Dersom du ikke kan dra til en vingård, vil det glede deg at mange kanariske restauranter tilbyr en omfattende vinliste full av flasker fra området. Dersom du er usikker på hva du bør velge, kan du spørre kelneren din om noen av vinene har vunnet priser- flere har det- og deretter foreta valget ditt.

Wine cellar in the famous Balcony house, located in Tenerife, Spain. Includes blank blackboard.
'Wine cellar in the famous Balcony house, located in Tenerife, Spain. Includes blank blackboard.' - Jose AS Reyes / Shutterstock