Tenerifes vakre strender

Strender
'Aerial view of Los Cristianos beach in Arona Tenerife Canary Islands' - Tenerife
'Aerial view of Los Cristianos beach in Arona Tenerife Canary Islands' holbox / Shutterstock

Et av høydepunktene for mange turister på ferie på Tenerife er de spektakulære strendene. Takket være øyens vulkanske natur er det massevis av naturstrender med karakterisk vulkansk svart sand. Men om det ikke er din greie, er det også en håndfull menneskelagde bukter med gylden sand som har blitt importert fra andre kanariøyer og Afrika.

Mange av strendene man finner på Tenerife er enkle å komme til og møter eller til og med overgår europeise renslighetsstandarder. Øyen er hjem til 14 av de 16 Blue Flag-strendene på Kanariøyene, hver og en av dem har fått tildelingen som anerkjennelse av den høye vannkvaliteten, det store utvalget av goder og upåklagelig tilgang til rullestoler, blant mange andre kvaliteter.

Selv om Tenerife er omringet av Atlanterhavet, er gjennomsnittstemperaturen behagelig varm hele året, så du vil alltid kunne ta deg en dukkert- uansett når du er der. Grunnet strendenes popularitet, er mange av dem fylt av livlige promenader der du finner billige supermarkeder, kule iskremsalonger, internasjonale restauranter og massevis av barer å velge blant.

Tenerife nord

Playa Jardin

Playa Jardin er en av de mest populære strendene nord på øyen. Denne bukten med svart sand ligger på det livlige feriestedet Puerto de La Cruz og er innrammet av vakre naturlige planter og tilbyr praktfull utsikt opp til Teide. Selv om sjøen generelt er for røff for svømming, gir de komfortable solsengene og beskyttende parasollene ideelle forhold for å suge til seg solen eller ta en siesta i skyggen.

playa Jardin,Puerto de la Cruz, Tenerife, Spain
'playa Jardin,Puerto de la Cruz, Tenerife, Spain' - Neirfy / Shutterstock

Playa Las Teresitas

Playa Bollullo

Playa Bollullo er en av Tenerifes best bevarte hemmeligheter og ligger svært avsides til i Puerto de La Cruz. Man kommer seg kun til denne bukten ved å gå gjennom mane bananplantasjer og langs ulike klippestup. Selv om det er en utfordrende gåtur, er det mer enn verdt det for belønningen man får med en praktfull vulkansk strandbukt du nesten har for deg selv. Selv om det ikke er noen tilgjengelige fasiliteter, er det en liten strandbar som serverer kanariske spesialiteter gjennom hele dagen.

A view of volcanic Bollullo Beach in Tenerife, Canary Islands, Spain
'A view of volcanic Bollullo Beach in Tenerife, Canary Islands, Spain' - nito / Shutterstock

Tenerife sør

Playa del Duque er et ypperlig valg om man ser etter et sted å tilbringe en dag sammen i solen. Stranden blir av mange ansett for å være den vakreste stranden sør på Tenerife, og tilbyr en rekke fasiliteter, inkludert solsenger, skygge, dusjer, garderobe, toalett og til og med massasje. Farvannet er ideelt for svømming og det er ofte noen rolige bølger som er flotte å skvette rundt i. Det er masse ledig parkering i området, så vel som et bredt utvalg av butikker, kafeer, barer og restauranter.

Picturesque El Duque beach in Costa Adeje. Tenerife. Canary islands, Spain
'Picturesque El Duque beach in Costa Adeje. Tenerife. Canary islands, Spain' - Alexander Tihonov / Shutterstock

Playa Fañabe

Playa Fañabe er nok et flott valg for familier og ligger kun en kort gåtur unna en rekke hoteller, spisesteder, supermarkeder og butikker. Det er massevis av ting de minste kan finne på, med flere skjermete lekeplasser, elleville golfbaner og til og med et oppblåsbart lekeområde ved sjøen. Man finner praktisk talt ikke bølger på denne stranden, så her er det bare å svømme. Det er også mange goder, inkludert solsenger, dusjer, toaletter, strandbarer og livreddere.

Playa Fanabe. Costa Adeje. Tenerife. Canary Islands. Spain
'Playa Fanabe. Costa Adeje. Tenerife. Canary Islands. Spain' - Andrei Nekrassov / Shutterstock

Vannsportentusiaster vil neppe gå glipp av sjansen til å besøke Playa Las Vistas.Denne stranden ligger sammenkrøplet mellom feriestedene Playa de Las Americas og Los Cristianos, og tilbyr massevis av aktiviteter hele familien kan nyte, inkludert jetski, leie av pedaldrevet båt, bananbåt, kajakk og paraseiling. Det er et rikt utvalg av tilgjengelige aktiviteter, også. fra solsenger og parasoller til rullestoltilgang og toaletter. Som ved mange strender på feriestedene, er Playa Las Vistas fylt med en livlig promenade med en rekke barer og restauranter som tilbyr billig mat og drikke gjennom dagen.

Playa de Las Vistas beach in Los Cristianos, Canary Island Tenerife, Spain
'Playa de Las Vistas beach in Los Cristianos, Canary Island Tenerife, Spain' - Philip Lange / Shutterstock