Ting å gjøre på Tenerife

Aktiviteter
'Sepia en Punta De Teno, Tenerife' - Tenerife
'Sepia en Punta De Teno, Tenerife' - Attribution: Fordivers

Hvis du har hatt nok hvile og avslapning og gjerne vil se hva Tenerife har å tilby, vil det glede deg å høre at det er et bredt utvalg av tilgjengelige aktiviteter passende for alle typer reisende. Siden Tenerife er omringet av vann, er det massevis av vannaktiviteter tilgjengelige, så vel som mange andre landaktiviteter for de som ikke er vannbabyer.

Siam vannpark

Siam park er en av de aller beste vannparkene i Europa og er noe du må besøke under ditt opphold på Tenerife. Denne attraksjonen er åpen hver dag og inneholder en blanding av adrenalinpumpende sklier slik som Kinnaree, så vel som tilbakelente turer som Mai Thai-elven. Det er også mange områder, spesifikt for barn, så vel som et utvalg av kafeer, kiosker og restauranter som serverer mat og drikke gjennom dagen.

_IGP7263
'_IGP7263' - Attribution: Alberto Varela

Tenerife tilbyr massevis av passende ekskursjoner for hele familien, en av de mest populære er en båttur der du kan se hvaler og delfiner. Det er forskjellige tilgjengelige reiseruter og varigheter, de fleste varer 3-5 timer og inkluderer lunsj og drinker. Farvannet som omringer kanariøyene yrer av maritimt liv, så du vil ha en fantastisk sjanse til å få sett noen tumlere eller grindhvaler mens du er der ute.

free swimming dolphin (tenerife, spain)
'free swimming dolphin (tenerife, spain)' - UbjsP / Shutterstock

Dersom du vil ta en nærmere kikk på Tenerifes sjødyr, hva med en safaritur under vann? Du kan gå om bord en lysegul ubåt fra havnen i Amarilla Golf som tar deg under havet slik at du kan se massevis av piggrokker, flere fargerike fiske- og ålarter.

Touristic submarine at Tenerife island - Canary Spain
'Touristic submarine at Tenerife island - Canary Spain' - Tatiana Popova / Shutterstock

Ønsker du å stå ansikt til ansikt med litt undervannsliv, kan du dra til El Puertito med dykkeutstyret ditt. Dette stedet er et av de mest populære dykkestedene på Tenerife og yrer med en overflod av fisker i lyse farger. Dersom du svømmer langt nok ut, kan du være heldig og fange et glimt av en skilpadde eller to.

Blacktail Comber (Serranus scriba) in the waters of the atlantic ocean
'Blacktail Comber (Serranus scriba) in the waters of the atlantic ocean' - aquapix / Shutterstock

Fotturentusiaster vil ikke gå glippe av sjansen til å klatre opp til Spanias høyeste topp- Teide. Du kan kjøre opp til toppen av Teide Nasjonalpark der du kan ta taubanen en del av veien opp til vulkanen. Herfra, gitt at du har tillatelse, kan du begynne en 180-meters klatring til toppen, der du blir belønnet med utsikt uten sidestykke som strekker seg over Tenerife og over til naboen Kanariøyene.

Dersom du ikke ønsker å klatre til toppen av vulkanen for å se hele Tenerife, kan du vurdre å dra på Jeep-safari. Et Jeep-safari tar deg til steder de fleste besøkende aldri får sjansen til å se, takket være din kvalifiserte og kunnskapsrike Jeep-fører og omvisningsleder.

jeep between lava-stone
'jeep between lava-stone' - Arie v.d. Wolde / Shutterstock

Helikoptertur

En annen måte å oppdage øyen er gjennom en helikoptertur. Helidream Canarias har base i Adeja og tilbyr et utvalg av ulike reiseruter som tar inn ulike deler av Tenerife. Du kan velge en komplett øyomvisning, utforske kystene og strendene eller oppdage de mange fjellene og dalene.

Helicoptero
'Helicoptero' - Attribution: Santiago Atienza

Friliftslivselskere vil neppe ønske å gå glipp av sjansen til å takle hinderløypene i Forestal Parks i La Esperanza. Det er en del for voksne og en del spesielt for barn, slik at alle kan nyte dette morsomme utedagen. Dersom du ikke er så giret på tanken på å klatre og balansere, kommer du til å elske parkens utallige løpestrenger som lar deg sveve gjennom luften som en fugl.

Buenavista Golf

Takket være Tenerifes supre helårsklima er golf alltid et alternativ- uansett tid på året. Det er flere baner spredt rundt alle områder av øyen, noen er av turneringsstandard. Buenavista Golf er en av de mest populære 18-hullsbanene som inneholder utrolige fjell- og sjøutsikter.